33. Hold dig til din Game-plan

Jeg trænede en golfspiller, som stod på fjerde tee sammen med en konkurrent. De skulle til at slå deres drive på et dog leg venstre par 4-hul. De kunne tage en ekstra risiko og gå over treerne til venstre, eller de kunne tage en mindre risiko og lave et kortere og mere sikkert drive med mindre risiko for at ende i træerne. Det sikre drive ville selvfølgelig give dem mere afstand til greenen på det andet slag.

Min ven havde ikke spillet godt, men han havde sin gameplan, og han var sikker på, at hans gameplan ville hjælpe ham til et godt resultat. Faktisk havde min ven det godt, når han tænkte på sin gameplan. Hans gameplan var en del af hans komfortzone. Min ven fulgte sin gameplan, forblev i sin komfortzone og undgik den ekstra risiko. Desuden begyndte han at spille godt fra det tidspunkt. Han fortalte mig, at han spillede bedre, fordi han følte sig rolig, fattet og i sin komfortzone. Min vens konkurrent tog dog beslutningen om at køre over træerne og kom aldrig rigtig tilbage fra den følgende mentale tilstand. Dette var et vendepunkt i spillet, og min ven endte med at vinde.