17. Svingtanke eller ingen svingtanke, det er spørgsmålet

Mange eksperter mener, at selve golfsvinget og teknikkerne er automatiske, når vi er i zonen.

Formel 1-stjernen Michael Schumacher kørte automatisk, når han klarede sig godt, og hans sind var mere fokuseret på at indsamle data til sin kørsel end på selve kørslen.

Det rette fokus, positive følelser, den rette sindstilstand og det optimale spændingsniveau fører os til en situation, hvor vores sving er automatisk, og enhver bevægelse i vores golfteknik er automatisk. Det er sandt, for når vi er i zonen, ved vi med sikkerhed, at vores teknik er, hvor den skal være, og hvis slaget ikke er godt, så vil det næste slag være godt. Desværre er vi gode til at stå i vejen for os selv og skyde os selv i foden. Det kan vi gøre på mange måder. Vi kan beslutte at tale negativt til os selv, at udmatte os selv mentalt, med tekniske tanker og mange andre ting.

At have en svingtanke bruges af mange golfspillere. Bemærk, at dette IKKE er to svingtanker. Det er kun én enkelt svingtanke. Det kan du prøve på driving rangen. Prøv med én svingtanke, så to og så tre. Personligt ender jeg med et shank, når jeg gør dette.

Mange eksperter i mental golf, f.eks. forfatterne til bøgerne Inner Game of Golf, Zen Golf og Zen Putting, råder golfspillere til at have svingtanker, der udelader enhver form for tekniske tanker. Dette stemmer overens med historier fra den store golfspiller Tiger Woods og den fænomenale racerkører Michael Schumacher. De bekymrede sig ikke om teknik, når de dyrkede deres sport. Faktisk bekymrede de sig slet ikke. De sørgede for at være i den rette mentale tilstand, hvor de var i stand til at indsamle de nødvendige data for at vinde.

Data er afgørende i både golf og racerløb. Michael Schumacher indsamlede data om bilen og gav dem til pitten. De brugte det til at optimere bilen. Michael Schumacher blev efter arbejdstid og meget længere end nogen anden kører for at arbejde med det tekniske team og for at optimere bilen i henhold til de indsamlede data.

Tiger Woods brugte data som vind, græs, skråninger osv. til at sikre, at hans bold gjorde præcis, hvad han ønskede, den skulle gøre. Tiger brugte også sin viden om golfbaner til at lave specifik træning og øvelser før turneringer. Han forberedte specifikke slag til specifikke golfbaner og til specifikke huller.

Ingen af de to ville være verdensmestre, hvis de havde været i den negative mentale tilstand, hvor det er umuligt at indsamle data.