27. Circle of Influence

Circle of Influence er et fantastisk værktøj, og jeg har brugt det i mange år. Stephen R. Covey beskrev det i sin bog “The 7 Good Habits of Highly Effective People”.

Ideen er, at man fokuserer på de ting, man kan påvirke og kontrollere, og man glemmer de ting, man ikke kan kontrollere.

27.1 Illustration

“Græd ikke over spildt mælk” er et ordsprog, der går mange hundrede år tilbage. Nogle vil måske sige, at det er fra forfatteren James Howell i 1659. Men du kan gå endnu længere tilbage og opdage, at de stoiske filosoffer talte for at fokusere på de ting, du kan gøre noget ved, og undlade at bruge tid og energi på de ting, du ikke kan ændre . Faktisk er der én ting, du kan kontrollere og påvirke til enhver tid, og det er din egen reaktion.

Stoicismen blev grundlagt 300 år f.Kr. og handler om udviklingen af ​​selvkontrol og hvordan man kan overvinde destruktive følelser. Længere tilbage i historien havde buddhismen, som startede for 2500 siden, også tanker og teknikker vedrørende “spildt mælk” i form af destruktive følelser som stress, frygt, tristhed, håbløshed, angst, vrede, frustration osv. Buddhisterne brugte mentale teknikker og meditation som modgift mod destruktive følelser, fordi de forstod, at destruktive følelser er ………. Ja – destruktiv og en blokering mod succes.

Dette videoklip vil vise et par kloge ord fra en buddhist om spildt mælk:

Tanken om årsag er, at vi ikke kan gøre noget ved fortiden. Sket er sket, færdigt er færdigt, det golfslag, vi lige har lavet, er færdigt og væk. Det eneste, vi kan gøre, er at kontrollere vores reaktion. Det kan være svært at forblive positiv, men i golf er det nødvendigt, simpelthen fordi vi ikke kan lade det tidligere dårlige slag have dårlig indflydelse på det næste slag, vi skal lave. Desuden er det næste slag noget, vi kan gøre meget ved. Vi kan ødelægge det ved at lade fortidens dårlige oplevelser have indflydelse, eller vi kan arbejde med vores rutiner og teknikker for at sikre, at det næste slag er, som vi ønsker det.

27.1 Tiger Woods og hans forstuvede ankel.

Tiger Woods vandt sin 15. major på Augusta National i 2019. Golfbanen var våd og glat. Mange talte om forholdene på golfbanen, men Tiger siger:

….

TIGER WOODS: Den ene smarte beslutning, jeg tror, ​​vi virkelig tog, var i tirsdags, hvor det væltede ned med regn. Alle de andre, der gik ud og spillede, sagde, at det var nytteløst at gå derud, fordi det ville gå så meget hurtigere på torsdag. Jeg lavede bare mine øvelser og arbejdede med min teknik.

….

Bemærk Tiger Woods sidste sætning og hans handling. Han gik bare ind i sin mentale boble, sin komfortzone, som han kan kontrollere. Tiger Woods lavede sine “egne øvelser”, når andre klagede.

Tirsdag den 14. driver Tiger den ind til venstre bag et par træer. Det næste slag er svært, men han rammer den godt og kommer på green. Endnu vigtigere for os i dag er det, at hundredvis af mennesker følger Tiger Woods omkring hans andet slag, de står meget tæt på ham, da han slår bolden på green. De er helt stille, når han svinger, efter slaget løber Tiger Woods dog til fairway for at se, hvad der sker med bolden. Publikum begynder at løbe med ham, men sikkerhedsvagterne forsøger at stoppe dem. Denne situation ender med at bliver farlig for Tiger Woods. En sikkerhedsvagt, der forsøger at holde publikum tilbage, kommer jagende ind for at holde dem tilbage, men glider på det våde græs og tackler Tiger Woods’ ankel med sin ene fod.

Jeg må sige, at det var et meget rent spark på Tigers ankel. Sikkerhedsvagten gør alt, hvad han kan for at holde tilskuerne tilbage og for at undgå at klippe Tigers ankel, men desværre kan man se Tigers ankel give efter, man kan endda forestille sig lyden den laver, når sikkerhedsvagten rammer anklen for fuld fart. Det er et dystert syn, og Tiger er ikke i stand til at gå eller løbe væk uden en meget alvorlig halten.

Dette er et skræmmende øjeblik ved 2019 Majors på Augusta National, men Tiger Woods’ reaktion er den mest bemærkelsesværdige. Han halter alvorligt, og han er ikke i stand til at gå ordenligt efter kollisionen.

Samtidig koncentrerer han sig fuldt ud om bolden og om spillet. Dette er en ekstrem situation, og hans reaktion er ekstrem. Du kan se hans smerte, men du kan ikke se nogen mental reaktion. Du kan ikke se nogen distraktion. Tiger Woods er stadig med i spillet, og han er stadig fokuseret fuldt ud. Han laver en birdie på 14. og på næste hul 15.

Dette er virkeligt fantastisk, og dette er et eksempel på ekstrem fokus. Det er også et eksempel på “The Circle of Influence”. Tiger kan ikke gøre noget ved fortiden, men han kan fokusere på det slag, han har foran sig.

Her er citatet fra Tiger Woods til det efterfølgende pressemøde:

….

TIGER WOODS: Han (sikkerhedsvagten) prøvede bare at gøre sit arbejde. Det var glat derude. Han forsøgte at bremse, og desværre gik mit højre knæ rundt om mit venstre. Og det var det, der gjorde ondt. Det gjorde ondt i mit højre ben, det mærkede jeg bestemt. Men jeg skulle ud og spille, så jeg gik [og birdrede hullet]. … Du ved, når du spiller foran mange mennesker, sker der ting.

….