22. Snak til dig selv og NLP overbevisninger

Hvad siger du til dig selv, når golf bliver hårdt, og hvad siger du til dig selv, når du er i dårligt humør på golfbanen? Lyt også til hvad andre mennesker siger til sig selv i disse situationer? Hvordan fungerer selvsnak? Nå, det er meget simpelt. Positiv selvsnak bringer dig i et positivt humør, og negativ selvsnak bringer dig i dårlig mental tilstand. Desuden bringer positiv selvsnak dig ind i en god mental tilstand, som vil få dig til at føle dig godt tilpas og spille godt. Forestil dig, hvis din bedste ven talte til dig og gav dig dårlig snak, når du ikke kunne ramme golfbolden ordentligt. Det ville virkelig gøre ondt ville det ikke. Det ville også gøre dit spil endnu værre. Dette er grunden til, at din bedste ven aldrig ville overveje at tale sådan til dig. Samtidig taler nogle mennesker negativt til sig selv, hvilket nok har en endnu større indflydelse, end når ens bedste ven gør det. Vær din egen bedste ven. Forestil dig, når din bedste ven fortæller dig noget. Bedste venner vil kun hjælpe. Mange mennesker lytter meget nøje, når de får feedback fra deres bedste ven. På golfbanen er du din egen bedste ven, og du giver dig selv feedback i form af selvsnak. Sørg for, at din selvsnak får dig til at spille bedre. Dvs., din selvsnak bør få dig i en mental tilstand, der virker for dig. Se teknikkerne ovenfor for flere detaljer. Golf er et spil, hvor der er masser af tid til selvsnak og masser af tid, hvor sindet kan vandre. Sindet vil altid finde noget at gøre, hvis du ikke tager kontrol og sørger for, at dit sind gør det rigtige. Vær din egen bedste ven. Hvad ville din bedste ven sige for at hjælpe dig med at spille godt golf? Din bedste ven ville sige noget, der får dig i den mentale tilstand, der sørger for, at du spiller godt.

22.1 Mahatma Gandhi, NLP overbevisninger og golf

Mahatma Gandhi var nummer to på Time Magazines (1999) liste over århundredets vigtigste personer. Gandhi var nummer to efter Albert Einstein. Gandhi er citeret for følgende:

“Dine overbevisninger bliver dine tanker,

Dine tanker bliver til dine ord,

Dine ord bliver til dine handlinger,

Dine handlinger bliver dine vaner,

Dine vaner bliver dine værdier,

Dine værdier bliver din skæbne.”

NLP arbejder med overbevisninger, fordi de er grundlæggende for vores tanker, ord, handlinger, vaner værdier og skæbne. Hvis du tror på det, kan du ramme golfbolden og nå dit mål. At tro vil have stor indflydelse på dine handlinger og derfor på din succes.