28. Vær din egen mentale coach

Golf handler meget om at forbedre forskellige aspekter af spillet. Mit spørgsmål til dig er: hvordan ved du, om du forbedrer den specifikke golfteknik, du arbejder med? Dette er et væsentligt spørgsmål, og det eneste svar, så vidt jeg kan se, er de kloge ord fra videnskabsmanden Lord Kelvin (1824-1907), som opfandt det internationale system for absolut temperatur, som kaldes Kelvin-skalaen.

Vedholdende forbedring af golfteknik er altafgørende i golf, og mange golfspillere på mange forskellige niveauer gør det. Men måler de det? Måler de øvelserne? Scorer de de forskellige færdigheder i golf og måler de, om de forbedrer sig? Nå, det er golfteknik, og denne bog handler ikke om golfteknik. Denne bog handler om mentale strategier. I denne bog ønsker vi at forbedre dine mentale strategier, derfor har vi brug for en måling. Det mentale scorekort i kapitel 11.2 viser dig, hvordan du kan spore dine egne mentale strategier i golf. Det mentale scorekort viser dig, hvor du gør det godt, og hvor du kan forbedre dig. Du er din egen mentale coach, når du begynder at fokusere på dine mentale strategier og endnu mere, når du begynder at forbedre en specifik mental strategi, som du har valgt til mental træning. Det gode er, at du vil begynde at forbedre dit spil næsten med det samme, når du forbedrer dit mentale spil.

Jeg spillede et spil golf med en ven, hvor han klarede sig dårligt på de første 7 huller. Så fik jeg en snak med ham. Vi kom til at tale om en birdie, han lavede for mange år siden. Det var tre fantastiske slag, hvor det tredje slag endte med at give ham en meget flot birdie. Jeg spurgte ham om alle detaljerne vedrørende hans birdie. Han endte i meget bedre humør, hvilket fik ham til at spille godt igen. Du kan gøre dette mod dig selv og være din egen coach. Se øvelse 1, GDS for flere detaljer. Feedbackcirklen er essentiel, når det kommer til coaching, træning og forbedring. Se kapitel 29 for mere dybdegående detaljer om feedbackcirklen.