5. Forbliv cool, rolig, selvsikker og positiv

Forbliv cool, rolig og selvsikker. Let at sige, svært at gøre. Som mange andre færdigheder kræver denne evne træning, og du skal vide, hvordan du træner den, hvis du vil anvende den i dit spil. Anvend den i dit spil via pre-shot rutinen og sørg for, at din pre-shot rutine indeholder, hvad der er nødvendigt for at være cool, rolig og selvsikker. Næste kapitel vil fortælle dig, hvad du skal gøre og hvordan.

Modsat at være cool, rolig og selvsikker er at være nervøs eller endda vred. Kontrol af din hjerne og dine tanker. Det vil få dig langt. Gør det ved at beslutte, hvad du vil tænke på på forskellige tidspunkter under golf-runden.

Husk, DU bestemmer, hvad DU vil tænke på, ingen andre. Du kan tænke på et godt slag, selv når du lige har haft et dårligt slag. Du kan tænke på et fantastisk slag, selv når noget eller nogen forsøger at distrahere dig. Det første, du skal gøre, er at indse, at din følelsesmæssige tilstand ikke altid er præcis, hvor du ønsker den skal være. Du vil være 100% klar til at lave et fantastisk slag hver gang, du står over for bolden. Det modsatte ville være sløset, og det ville skabe skuffelse, mangel på fokus, dårlige resultater og som følge heraf distrahering. Derfor skal du være opmærksom på dit fokus. Spørgsmålet er, om du er fokuseret eller distraheret. At være distraheret betyder, at du ikke er i stand til at indsamle de data, der er nødvendige for dit næste golfslag. Du har brug for masser af data for at lave et godt slag: Vind, andre spilleres position og klarhed, græslængde, græsretning, græshældning, hældning på det leje hvor du står, hældning for boldens bane i luften, græs og hældning for det sted, din bold vil lande osv. Du er kun i stand til at indsamle data, hvis du er rolig og fattet. Hvis du er ængstelig, vred, taler, tænker, er trist, skuffet eller på anden måde distraheret, vil du ikke være i stand til at indsamle relevante data, og det vil påvirke dit resultat.

Hvis du er fokuseret og i en god mental tilstand, hvor du føler dig godt tilpas og selvsikker, vil du ikke kun være i stand til at indsamle de nødvendige data, men også lave det bedste slag, du har, fordi dit sind er præcist, hvor det skal være, når du udfører slaget.

Som nævnt er det første skridt at være opmærksom på, hvilken mental tilstand du befinder dig i. Hvis du er 100% klar til at lave slaget – fantastisk. Hvis du er distraheret – få fokus. Gør det ved at komme ind i den mentale tilstand, du selv vælger. NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) arbejder med flere mentale tilstande. Følgende er relevante for golfspillere, og du vil være i stand til at få adgang til de gode, ønskede tilstande, når du har læst instruktionen. Det er ikke svært.

Generel Ønsket Tilstand eller General Desired State, GDS, denne sindstilstand vil give mere energi og fokus. Den vil simpelthen fjerne distraktioner og få dig til at fokusere på golf. Du kan bruge den til at øge din motivation og spænding. Større End Selvet, eller Greater Than Self, GTS, denne sindstilstand vil give dig en fantastisk følelse, der overhovedet ikke er forbundet til golf. Den vil tage dit sind væk fra golf, når du har brug for det. Generel Afslappet Tilstand, eller General Relaxed State, GRS denne sindstilstand vil sikre, at du er afslappet, og dit sind er i fred. Du kan bruge den til at forblive rolig og fattet. Generel Dårlig Tilstand, eller General Shitty State, GSS refererer til mentale tilstande og følelser som nervøsitet, angst, vrede, skuffelse, frustration, irritation osv. Disse tilstande fjerner dit fokus fra golf. Der er mange grunde til, hvorfor GSS ikke kan bruges til golf, en af ​​grundene er det faktum, at GSS forhindrer dig i at indsamle data. Når du er i GSS, er din krop og sind klar til kamp eller flugt, og du bliver meget snæversynet. Golf kræver en hjerne, der er fokuseret på golf.