4. Tro på dig selv

Tillid til dig selv, tro på det, selvtillid – hvor mange gange har du hørt eller endda sagt det? Hvor kommer denne tillid fra, når du står over bolden og er ved at give dit bedste? Ikke mindst, hvor forsvandt den hen, da du havde mest brug for den? Forestil dig, hvis du bare kunne træde ind i en cirkel af selvtillid. Forestil dig en cirkel, hvor din selvtillid er perfekt til det golfslag, du er ved at lave. Denne cirkel bliver dit tryghedsområde. Du føler dig godt tilpas, og du præsterer, når du er inden for cirklen.

4.1. Uafhængig selvtillid er, når din selvtillid kommer indefra. Når det er dig, der beslutter, at du vil være selvsikker. Dette er uafhængigt af mennesker omkring dig, uafhængigt af lyde omkring dig, uafhængigt af trafik omkring dig, uafhængigt af det, du ser omkring dig. Faktisk, når du er 100% fokuseret, ser du ikke meget mere end dit eget golfspil, bolden, græsset, vinden, hældningen, det grønne osv. Du har ikke brug for et godt slag, godt vejr, godt humør, gode venner eller gode resultater for at være selvsikker. Du er uafhængig.

4.2. Afhængig selvtillid er, når du er selvsikker på grund af et godt slag, gode resultater, en god stemning blandt de mennesker, du spiller med. Forestil dig, hvordan dette fungerer i golf. Ingen spiller en perfekt runde. Ikke engang Tiger Woods, Phil Mickelson eller Dustin Johnson spiller perfekte runder. Der er altid et problem et eller andet sted. Hvis din selvtillid forsvinder ved det allerførste problem på golfbanen, kan du have et par huller i begyndelsen af en runde, hvor du spiller godt og er selvsikker, men ved 4., 5. eller 6. hul mister du pludselig tilliden til dig selv, og du begynder at få dårlige resultater. Angst banker på døren. Hvor mange spillere har du set gå sur på 4., 5. og 6. hul? Og hvor mange blev i den dårlige mentale tilstand uden at kunne komme tilbage i en god stærk stemning med gode slag? Tricket er at forblive selvsikker, selv når det er svært.

4.3. Opbyg din selvtillid uafhængig selvtillid kan opbygges såvel som nedbrydes. Det er dit valg. Opbyg din selvtillid ved først og fremmest at være opmærksom på din selvtillid. Din hjerne er ligesom et computerprogram. Du kan programmere din hjerne til at være selvsikker, når du har brug for det. Du skal blot have viden, træning og motivation. Præcis som med golf. Du kommer ingen vegne i golf uden træning, og du kommer ingen vegne med din uafhængige selvtillid, hvis du ikke træner og opbygger den.

Opbyg din selvtillid ved at udføre den følgende forberedende rutine. Forstå komponenterne i den forberedende rutine og træn dem.

Hvorfor? – Jo, hvis du vil have det sjovt på golfbanen, og hvis du vil have gode resultater, så er selvtillid afgørende.

Golfteknikken er selvfølgelig basen, der er ingen tvivl om det. Til det skal du gå et andet sted hen. Denne bog samt programmet “Mental Strategi for golfspillere” er for golfspilleren, der ønsker at gå længere med mentale strategier.