19. Laugh and use your sense of humour

Der er noget helt særligt ved at grine. Se billeder med grinende mennesker. Det får dig til at føle dig godt tilpas. Videnskaben fortæller os, at der sker noget helt særligt med vores hjerner, når vi griner. Latter sænker vores stressniveau og sænker vores blodtryk. Latter er så fornøjelig, fordi det giver os gode hormoner, der hedder endorfiner. Sagt på en anden måde fjerner latter sabotagemønstrene, og det er en genvej til komfortzonen. Latter og høj ydeevne går hånd i hånd. Humor får os til at stå tilbage og se på situationen med andre øjne. Forandring sker. Vi er pludselig i stand til at forlade den nuværende sindstilstand og sætte gang i os selv og andre, så vi kommer ind i en meget bedre mental tilstand. Det giver os mulighed for at se andre perspektiver og muligheder.

Jeg så dette ske, da jeg spillede en runde med en god ven for nogle år siden. Denne person er altid i stand til at grine, og han er altid i stand til at få folk tilbage i en god, behagelig sindstilstand. Det gør han ved at sludre og grine hele vejen rundt på golfbanen. Desuden vil han engagere sig direkte med den person, der er et dårligt sted, og stille personen et par spørgsmål med en god sans for humor. Ofte vil personen begynde at grine og engagere sig i den venlige og humoristiske snak. Det er altid sjovt at spille med denne person, og resultaterne er normalt ret gode.

Personligt synes jeg, det er fantastisk. Vi kan ændre vores mentale tilstand, når vi vil, og et værktøj er at grine. Lav en vittighed og grin. Bang, du fyrer feel-good-hormoner af, og på den måde fyrer du op i din gode tilstand, hvilket er godt for din golf.

Jeg gik selv Kokkedal Golf Klub i 76 brutto en gang jeg spillede med ham. Det er min bedste runde nogensinde.