14. Flygt, Kæmp eller frys (Fight-or-Flight, or freeze)

Fight-or-Flight-or-Freeze-reaktionen er ikke god for vores spil, og den er ikke engang hensigtsmæssig i golf. Du har måske set en golfspiller, hvor angst forårsagede et dårligt slag, som førte til vrede og derefter til Fight-or-Flight-or-Freeze-responsen eller simpelthen vrede.

Fight-or-Flight-responsen giver dig et kick af adrenalin og energi, og den lukker dine sanser ned, så hver nerve og muskel er dedikeret til Fight-or-Flight.

Fight-or-Flight-responsen er god, når man står over for en reel fare, hvor et liv er på spil, men vent lidt, vi spiller golf. Det handler ikke om liv og død. Desuden fjerner Fight-or-Flight din evne til at indsamle data, hvilket er essentielt i golf, som nævnt i kapitlet ovenfor. Det får dig også meget langt væk fra at være rolig og samlet. Desuden er det en meget ubehagelig distraktion for dine medspillere og af den grund ikke accepteret eller respekteret på golfbanen.

Derudover tager det tid at komme tilbage igen. 20 – 60 minutter ifølge verywellmind.com. Endnu vigtigere er det, at det ikke er let at komme tilbage, når vreden har banket på døren, og du har lukket den ind. Det kræver hårdt arbejde at komme tilbage og falde til ro igen, men det er muligt, hvis man bruger de rigtige teknikker.

Det bedste er dog at stoppe vreden, før den udvikler sig. Når frustrationen banker på døren, skal du ikke lukke den ind. Det kan du gøre ved at forblive positiv. Kapitlet “Hvorfor du skal være positiv. Udgangspunktet” fortæller dig hvordan og hvorfor. En vigtig pointe er, at jo længere du kommer væk fra din bedste sindstilstand til at spille golf, jo sværere er det at komme tilbage igen.